Back to All Events

Lukupiiri


  • sagayoga punavuori MOON (map)

Lämpimästi tervetuloa mukaan syksyllä 2019 pidettävään luovan lukemisen lukupiiriin, joka tarjoaa mahdollisuuden olla kaunokirjallisuuden äärellä elävästi ja luovasti. Lukupiirissä luetaan kaunokirjallisuutta paikan päällä yhdessä ja välillä luettavaa tulee myös kotiin. Tapaamisissa keskustellaan luetusta ja tehdään pieniä kirjoitusharjoituksia – omalla äänellä ja omin sanoin. Osallistumiseen ei tarvita aikaisempaa kokemusta lukupiireistä, kiinnostus kirjallisuuteen ja halu sitoutua ryhmään riittävät. Tämä lukupiiri on kaikille, jotka haluavat arjen keskellä hengähdystaukoja itsensä ja ympäröivän maailman tarkastelemiseen kirjojen ja keskustelun avulla.

Lukupiirin tapaamiset pidetään suomeksi.

Piiri kokoontuu 7 kertaa, joka toinen perjantai klo 18.30 – 20.30. Tapaamiset pidetään 6.9., 13.9., 27.9.,

11.10., 25.10., 8.11. ja 22.11.2019. Tapaamiset pidetään Punavuoressa Sagayogassa (Moon) osoitteessa

Sepänkatu 19. Lukupiiriin osallistuminen on maksutonta. Piiriä ohjaa Dora Grön, psykologian opiskelija Turun yliopistosta.

Paikat täytetään ilmoittatumisjärjestyksessä, piiriin otetaan noin 5-7 osallistujaa. Kaikki osallistujat

haastatellaan viikolla 34 ennen ryhmän ensimmäistä tapaamista. Osallistujilta pyydetään sitoutumista piirin kaikkiin tapaamisiin, läsnäolo etenkin ensimmäisellä ja viimeisellä kerralla on tärkeää. Ilmoittautumiset lukupiiriin aikavälillä 10.7.-12.8.2019. Ilmoittautumisen voi lähettää sähköpostiini, osoite on dora.m.gron[at]utu.fi. Vastaan mielelläni myös mahdollisesti heränneisiin kysymyksiin tai ajatuksiin lukupiiriä koskien.

Lukupiiri kuuluu Turun yliopiston tutkimushankkeeseen Narrative, reading and wellbeing, joka on osa Suomen Akatemian Välineelliset kertomukset -konsortiota(https://instrumentalnarratives.wordpress.com/). Hankkeessa tutkitaan lukupiirien vaikutusta osallistujiin, heidän hyvinvointiinsa ja kerronnalliseen toimijuuteensa. Tästä syystä ryhmään tulijat haastatellaan syksyn alussa ennen lukupiiriä ja loppusyksyllä lukupiirin jälkeen. Lisäksi he täyttävät lukemiseen ja yleiseen hyvinvointiinsa liittyviä kyselykaavakkeita. Osallistujilla on myös mahdollisuus antaa lukupiirin aikana kirjoittamansa tekstit tutkimuskäyttöön. Ennen tutkimusta osallistujat allekirjoittavat suostumusasiakirjan. Tutkimuksessa noudatetaan Turun yliopiston tietoturvapolitiikkaa ja eettisen tutkimuksen periaatteita.

”Lukemisessa on pohjimmiltaan kyse siitä, että yhdessä toisten kanssa löydämme ratkaisujaihmisenä olemisen ongelmiin, kun vertailemme käsityksiä ja sovittelemme niitä toisiinsa. Samallayksityisestä tulee yleistä ja lukemisesta – maailman yksinäisimmästä harrastuksesta – väylä yhteisöllisyyteen”. -Ahola, 2013

Earlier Event: September 1
Soft seasonal transition - 2,5h levon jooga
Later Event: September 7
Juurtumisen ilta